sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Hätätilanne Keiteleellä: Joulupukin avajaiskarkit karkkivarkaalla!

Jouluavajaisia vietetään nyt kuumalla kiireellä joka kylässä. Niinhän sitä tehtiin Keiteleelläkin tässä perjantaiehtoolla. Kaikilla oli joulumieli ja joulupukkikin kiirehti tänne kovalla haipakalla toisista avajaisista. Niin kiire oli pukilla, ettei ehtinyt joulukarkkitäydennystä Korvatunturin varastoistaan hakemaan. Viisaana miehenä hän ottikin yhteyttä Keiteleen K-market Reimarin Essi-kauppiaaseen ja pyysi tätä avukseen. Hyvin varustetussa kaupassa olikin joulupukin toivomia joulukarkkeja - juuri niitä, mitä pukki olisi Korvatunturiltakin hakenut. Kiltti Essi-kauppias lupasi joulupukille ison laatikollisen joulukarkkeja jaettavaksi kilteille keiteleläisille lapsille ja miksipä ei aikuisillekin. Essi-kauppiaallakin on näin joulun alla monenlaista tehtävää kaupallaan ja kiirettä riittää, vaikka hänellä on monta apulaista, kuten joulupukillakin Korvatunturilla. Avulias Mikko-setä lupasi onneksi autollansa toimittaa karkit entisen Spar-kaupan takaovelle joulupukin saapumista odottelemaan.

Iltapäivä hämärtyi, jouluvalot syttyivät ja avajaishuoneistossa kävi jo melkoinen kuhina. Kaikki kynnelle kykenevät laittelivat myyntipöytiään ja ahkerimmat ostajat katselivat jo, mitä ihanuuksia itsellensä hankkisivat.

Sitten saapui joulupukki. Miehissä menivät joulupukki ja Mikko-setä karkkeja hakemaan, mutta hui kauhistus - karkkeja ei löytynyt mistään! Niitä katseltiin ja etsittiin ja etsittiin ja katseltiin, mutta ei, oven edusta pysyi typösen tyhjänä. Missä ovat joulupukin karkit? Siinä pohdittiin tilannetta ja arveltiin, josko joku olisi toimittanut ne jo sisätiloihin aiemmin, mutta eipä löytynyt sieltäkään, ei.

Joulupukin ja kumppaneiden mieliin hiipi hiljalleen epäilys, että jossain on karkkivaras! Jopa on ilkeä temppu! Kuka voi olla niin tuhma ja ajattelematon, että varastaa kaikille yhteisesti tarkoitetun karkkilaatikon? Ja joulun - hyvän tahdon juhlan - aikaan?

Alettiin pohtia, mistä nyt saadaan kiireessä tilalle riittävästi karkkeja kaikille? Silloin joku toi sanaa: Paloaseman mäestä keskeltä tietä on löytynyt salaperäinen ehjä karkkilaatikko! Joku koulupoika oli sitä ihmetellyt ja kummastellut ja korjannut talteen. Ja silloin riemu repesi: Joulupukin karkit löytyivät sittenkin viime hetkellä ja niinpä kaikille saatiin suut makeaksi ja hyvä mieli!

Jouluavajaiset oli pelastettu, mutta jos saisi toimia kuten ennen vanhaan, niin risukimpun joulupukki karkkivarkaalle joululahjojen asemesta toimittaisi ja nuhteet samalla tuhmeliini saisi!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti