maanantai 11. maaliskuuta 2013

Oma kahvikuppi sen olla pitää!


Minä istuin mummon vieressä tuvan penkillä pitkän pöydän ääressä vastapäätä isää. Mummoa vastapäätä istui äiti ja se oli aina näin. Oikeastaan useimmiten istuin kissan vieressä, koska se oli mummon ja minun välissä. Näitä hetkiä oli ainakin kolme kertaa päivässä, jos ei ollut vieraita. Aamukahvi, päiväkahvi ja iltakahvi. Minulla oli vaaleanpunainen Viola-juustosta tyhjentynyt muovimuki ja olin juonut siitä jo aamulla lypsylämmintä maitoa, kun äiti tuli navetalta. Silloin kissa ja minä saimme aina aamuisin lämmintä maitoa. Kissakin sai kahvinsa. Se kissan kahvi oli aina teevadilla siinä penkillä ja mummo laittoi siihen kahvia ja maitoa, saattoipa joskus ripsauttaa muutaman suolakiteen, kun kerran omaankin kuppiinsa laittoi. Minä laitoin vain sokeria ja maitoa. Joskus kokeilin laittaa suolaa, mutta ei se minusta hyvältä maistunut, vähän kummalliselta vain.

Sitten koitti syntymäpäiväni ja sain toiselta mummolta lahjaksi pienen kahvikuppiparin. Siis oikean pienen kahvikupin ja teevadin. Niissä oli jotkut linnut sateenvarjoineen kuvattuna kupin molemmille puolille. Ne oli varmaan äiti ja lapsi ja isä ja lapsi. Ne oli hienot! Minäkin sain juoda teevadilta kuten mummokin. Kyllä nyt kelpasi olla aikuisten kanssa samassa kahvipöydässä - ihan samanveroisena tietenkin! Kului muutama vuosi ja taas toinen mummo - hän joka ei asunut meillä - muisti syntymäpäiväni! Muisti hän kyllä aina, mutta taas sain kahvikuppiparin. Kuppi oli melkein kuin Myrnakuppi, mutta se oli jotenkin punasävyinen. Aikuisten kupin kokoinen kuitenkin. Nyt jäi pikkukuppi sivuun ja aloin juoda ihan oikeasti isosta aikuisten kupista!

Vuodet vierivät ja maailma kuljetti omaan kotiin ja kahvikupit ovat vaihtuneet moneen kertaan. Kahvikin vaihtuu välillä teeksi tai lateksi ja cappuccinoksi. Jotenkin vaan se kahvin tuoksu ja oman kupin viehätys eivät katoa.  

Se pieni kuppi on vieläkin mummolla tallessa, tosin teevati on kadonnut ja kupissakin on pari lovea, mutta toivottavasti se pysyy muutoin ehjänä. Se on niin lämmin muisto lapsuudesta, että sitä en halua kadottaa.
 
 
 
         
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti