sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Kaulimen laakerit ja reikäkakku

Sormulan mummo leipoo:

Osa 1: Mummo teki oman äitinsä - mummoisoksi nimetyn - 85-synttäreille suolaista piirakkaa. Pohja oli kaupan ruisperunapakastetaikina. Oli vähän kiire aikataulu ja taikina aavistuksen vielä kohmeessa, niin vanhan kaulimen kestävyys joutui koetukselle. Kuului vain raps - ja pieni rengas käsikahvan ympäriltä hajosi. 

Kaikkea ei ole luotu kestämään ikuisuuksia ja tämäkään kaulin ei ole vielä nähnyt neljääkymmentä ikävuottaan. Monessa taikinassa se on mukana pyörinyt ja pyörii edelleenkin. Ehkäpä osat vielä asettuvat liimaamalla paikoilleen, kun mummo ehtii kaulinremonttiin.
 

Osa 2: Moni kakku päältä kaunis, vaan on reikä sisällä! Kuulemma "Nuukan emännän kakku". Haluaako joku reseptin? Näin kävi yllättäen ja pyytämättä! Mummo ehti kakun kuorruttaakin, kun näytti ihan hyvälle päältä päin.

Kakusta piti tulla "Maailman paras kakku", mutta tulikin ihan outo lopputulos. Iso reikä kulkee läpi koko kakun. Näin käy, kun pitää leipomisen suhteen liian pitkiä taukoja. Pitänee vielä vähän harjoitella! Miten on, haluaisikohan joku tästä reseptin? Tai mummon leipomaan omiin juhliinsa? Luotettavaa ja onnistunutta leivontapalvelua sopuhintaan?


Leipomisterveisin nimimerkki Minustako pitoemäntä!

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä hauskasta tarinasta Sormulan mummo! Osaat kääntää elämän pienet vastoinkäymiset ihanasti mukavaksi jutuksi, joka ilahduttaa lukijaa! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos sanoistasi, Virpi! Ajattelen, että jos jollekin toisellekin sattuisi, että kaikki ei mene ihan suunnitelmien mukaan, niin lohduttaisikohan nämä epäonnistumisteni kertomiset häntä :)

    VastaaPoista