sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Kevätsohjomuistelo


Se oli sellainen maaliskuun kevätsohjoinen sunnuntai, kun uteliaana keskikoululaisena kävelin nykyisen teollisuusmäen rinnettä vasta rakennetulle hallille päin. Lienee ollut vuosi 1972. Upouusi halli oli vielä tyhjä, mutta siellä pelattiin bingoa sunnuntaisin. Halliin oli tulossa suksitehdas! Puhuttiin Kummisedistä ja Keiteleen kehittämisestä.

Kaiketi samana keväänä kirkonkylän rannassa oli jääravit ja jo kauaksi kuului kovaäänisistä "Minä keltaruusun kerran näin mailla Texasin..." Väkeä oli paljon, tunnelma korkealla ja pääsin tyttöystäväni kanssa pienen punaisen minin kyytiin. Ravien jälkeen poikien piti tietysti näyttää, miten jäällä ajettiin - ja kyllä pelotti! En ikinä ole halunnut liikkua jäällä, saati sitten siinä keväisessä sohjossa. 

Paljon on noista ajoista muuttunut, mutta tulipahan nyt mieleen, kun kunta juhlii tänä vuonna synttäreitä. Jos noita teollistamispäätöksiä - ja niitä myöhempiä - ei silloin olisi tehty, niin emme varmaankaan olisi enää edes kartalla. Nuoruusmuistoja pulpahti - Sormulan mummolla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti