keskiviikko 13. elokuuta 2014

Uunituoreita uutisia päivän sanomalehdestä!


Sunnuntai-iltana elokuun kolmas päivä, Kuopion Saaristokaupungista palattua, heittäytyi mummo sohvalle pitkäkseen ja sanoi ukille, jotta nyt minä kyllä luen päivän lehden. Ja niin mummo myös teki. Rojotti sohvalla jalat uunin kylkeä vasten pystyssä ja tutki tarkkaan tapahtumia. Helteestähän ne kirjoittivat ja kolareista ja hukkuneista ja huonosta mustikkasadosta ja tietysti sodasta ja urheilusta ja talouden alamäestä ja politiikasta kaikenlaista.

Oli siellä Maaningan Huiluuruppeemien loppumisesta, ja mummo sanoi ukille, että menivätkin kuntana liittymään Kuopioon leveämmän leivän toivossa, niin noin sitten kävi. Koko ajan mummo heitteli ukille kommentteja sieltä sohvan pohjalta ja ukki myönteli ja saattoipa jotakin sanaillakin tutkaillessaan älypuhelintaan tai tablettiaan tai kuitenkin jotakin tehdessään.  Ja mummo sanoi vielä senkin, että laittaahan ne Riuttalankin kiinni, kun Kuopiolla ei ole varaa maksaa ylläpidosta ja voi sentään, kun pikkukylien kulttuurinen elämä köyhtyy tämän kasvuhakuisuuden takia.

Mummo taitteli lehden kasaan ja jätti sen sievästi ukkia varten olohuoneen pöydälle.  Lähti päivän uutisannin luettuaan tyytyväisenä iltahommiin, kun päivä oli vierähtänyt kaupunkireissulla isoilla viisivuotissynttäreillä.

Tuli nukkumaanmenon aika ja ukki otti lehden mennen jo sänkyyn lueskelemaan ja mummo vielä tutkaili tietokoneen saloja työhuoneen puolella. Kohta ukki tuli lehti kädessä ja kysyi mummolta, että tätäkö lehteä mummo illansuussa tutki. No sitäpä sitä ja siinähän selvästi lukee, että sunnuntai.

Ukki katsoi hetken mummoa ja sanoi, että lukeehan siinä sunnuntai, heinäkuun kolmastoista. Ukki oli jo vähän niistä Huiluuruppeemista ajatellut, että mitenkäs ne vielä niistä uutisoi, kun hänhän mainitsi niistä jo viikkoja sitten.

Kieltämättä mummokin oli lehden ääressä ajatellut, että kas, kun ei niistä Kuopion trialthoneista ole mitään mainittu ja siitä KalPasta, kun lauantaina kuulemma kovasti kisailtiin, mutta eihän ne aina Keiteleenkään  asioista uutisoi.

On se kuitenkin hyvä, että ukki ja mummo ovat asioista perillä, mutta onko se elämässä aina niin päivän tarkkaa? Samat uutisethan ne mediassa kumminkin pyörii!

1 kommentti:

  1. Onnellinen elämä ei aina tarvitse oikeita päivämääriä ;)

    VastaaPoista