sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Yhteisöllisyyttä ja fyysistä kuntoa etsimässä

Apua! Tehtävien annon mukaan haeskelin sopivaa yhteisöllisen kirjoittamisen paikkaa, mutta enpä uskaltanutkaan mennä noihin julkisiin sivustoihin. Päättelin Elämäni Valon tukemana, että Rutakkolaisten oma kanava luetteloinnin yms. saloista olisi myös vastaavanlainen foorumi. Olisiko teistä? Sinnepä sitten tekstini surautin ja odottelen nyt suurella mielenkiinnolla, mitä kommentteja sieltä saan.

Ulkona on ihana päivä aloittaa tämän talven hiihtäminen. Painon noustessa ja kunnon laskiessa - vaikka sen tulisi olla päinvastoin - yllätyin, kun jaksoinkin hiihtää ainakin kaksi kilometriä! Hartioihin otti ja paita kostui, jalkapohjissa kipuili ja nenän päähän tuli tippa. Mutta hiihtämisrunot tulivat mieleen ja samalla muistin, että nehän piti toimittaa Seppo-laduntekijälle, että saamme taas kuntaan aikaiseksi kulttuuriladut. Viime vuonna ne ensi kerran ilahduttivat - tai ehkä joitakin rasittivat - Keiteleen laduilla samoilijoita.

Meillä on kotona oma valaistu latu! Ei mikään hirmuisen pitkä, mutta on se noin 300 metriä. Ja valot tulevat pihapiirissä olevista rakennuksista. Jos suurinpiirtein joka nurkalla on joku valaistu rakennus ulkovaloineen, niin kun ne kaikki ovat päällä, niin ladulla on varsin hyvä hiihdellä. Ei täällä väljämässä muuten näe iltaisin, kun Taivaallinen katuvalokin vain kerran kuussa jonkin aikaa valaisee, jos ilmojen haltija sille päälle sattuu, että raottaa pilviverhoa illan kähmässä.

Reipasta ja toimeliasta alkanutta vuotta kaikille kirjastokamuille ja toki muillekin Sormulan kammarista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti