perjantai 10. huhtikuuta 2020

Havaintoja lintulaudalta ja sen alta


Meillä on lintulauta keittiön ikkunan takana ja ruokapöydästä on hyvä seurata lintujen liikennöintiä. Ajoittain on kova hyörinä ja näköjään myös kilpailu sekä nokkimisjärjestys. Välillä on kiukkuisia naaraita ja toisinaan taas uhittelevia koiraita.


Mustarastaatkin osaavat kisailla. Tässä taannoin oli naaras ja kaksi koirasta syömässä laudalta tippuneita siemeniä maasta. Rastaat eivät koskaan syö laudalta. Toinen koiras ajoi toista koirasta pois, mutta se toinen vain liikuskeli ikään kuin uhitellen pienen matkan päässä. Lopulta toinen koiras, en ehtinyt huomata kumpi, lennähti naaraan kanssa pihapuuhun kaiketi kuhertelemaan. Kysyin perheenpäältä, että miten tuossa nyt hänen mielestään kävi, hyvin vai huonosti, niin hän tuumasi, että miltä kannalta sen nyt ottaa. Jahas ja niinpä niin.


Pihapiirissämme asuu monien lajien lisäksi käpytikkapari, tai on niitä varmaan useitakin. Ihan kiusallaan tulevat meidän kahvi- ja ruoka-aikana lintulaudalta syömään. Nälkähän niilläkin tietty on, mutta me syöttäisimme vain noita pienempiä lintuja. Kun tikka ilmestyy aterioimaan lintulaudalle, niin tapanamme on, että jompikumpi meistä läimäyttää kätensä yhteen - siis täällä sisällä ikkunan takana - ja tikka lähtee, mutta vain hetkeksi tullakseen pian takaisin. Tänään perheenpää tuumasi, että totta kai se tulee takaisin, kun kyseessä on taputusten jälkeinen encore! 


Hittolainen, miten viisas lintu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti